Tre gode råd til grillsæsonen

Danskerne er vilde med at grille
Profilbillede
Lærke Kartvedt

Foråret synger på sidste vers. Det betyder masser af udeliv og ikke mindst grillaftener med venner og familie. Her er tre råd til, hvordan du får en skøn grillsæson. 

1. Al succes beror på forberedelse. Inden du starter din grillaften, er det vigtigt at kende din grill. Er det gas eller kul? En kulgrill skal varmes godt op - og en tommelfingerregel er, at en kuglegrill skal varmes op en time før, at du planlægger at spise. Er det i stedet en gasgrill, behøver du ikke den store opvarmning, til gengæld er det en god idé altid at have en ekstra flaske gas. 

2. Vælg og vend dit kød med omhu. Jo tyndere din bøf er, desto større risiko for, at oplevelsen bliver en ærgerlig en af slagsen. Husk også, at du kun behøver at vende din bøf en enkelt gang. 

3. Temperatur er afgørende. For høj varme giver sprukne pølser, og for lav giver kogte bøffer. Få styr på temperaturen ved at bruge det samme mærke af kul og briketter hen over sommeren. Når du kender dine produkter, kender du bedre temperaturen i din gril. 

Er du en ægte grillentusiast? Så kan du med fordel tjekke Grillguru.dk ud. Her kan du læse endnu flere grillråd, finde gode opskrifter, og deltage i deres store grillforum. 


Kilder: Newsbreak.dk / Grillguru.dk  


Kilde: Redaktion
Flere artikler